ឆាខ្វៃស្លឹកតយ អ្នកប្រាកដជាធ្លាប់ញ៉ាំ និងដឹងពីរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់របស់វា។ យ៉ាងណាមិញសម្រាប់អ្នកចង់ចេះធ្វើវាញ៉ាំ ពេលជួបជុំបងប្អូន មិត្តភ័ក្ដិ អាចអនុវត្តតាមវិធីខាងក្រោមនេះ៖
គ្រឿងផ្សំ (សម្រាប់ញ៉ាំគ្នា៣ ទៅ៤នាក់) ៖
– ស្លឹកតយ ៥-៦សន្លឹក
– ទឹក ១កែវ ឬ២៥០មីលីលីត្រ
– ស៊ុត១គ្រាប់
– ទឹកគោស្រស់ ១កែវ ឬ២៥០មីលីលីត្រ
– ស្ករស ១កូនចាន ឬ១៥០ក្រាម
– ម្សៅពោត ២ស្លាបព្រាបាយ
– ស្លឹកតយ ៥-៦សន្លឹក
– ទឹក ១កែវ ឬ២៥០មីលីលីត្រ
– ស៊ុត១គ្រាប់
– ទឹកគោស្រស់ ១កែវ ឬ២៥០មីលីលីត្រ
– ស្ករស ១កូនចាន ឬ១៥០ក្រាម
– ម្សៅពោត ២ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
– ហាន់ស្លឹកតយឲ្យតូចៗ រួចដាក់កិនក្រឡុកជាមួយទឹកឲ្យម៉ដ្ឋ យកស្បៃច្រោះកាកចេញ។
– គោះស៊ុតលាយជាមួយស្ករស និងម្សៅពោតកូរឲ្យសព្វ រួចចាក់ទឹកដោះគោស្រស់ និងទឹកស្លឹកតយចូល
– ដាក់ខ្ទះកម្ដៅទឹកសង់ខ្យាកូររយៈពេល១៥ទៅ២០នាទីឲ្យឡើងខាប់។ ដួសដាក់កូនចានទុកឲ្យត្រជាក់បន្តិច រួចអ្នកមាននំឆាខ្វៃ នំប៉ោង នំប៉័ងជ្រលក់ញ៉ាំ- រសជាតិកាន់តែឆ្ងាញ់៕
– ហាន់ស្លឹកតយឲ្យតូចៗ រួចដាក់កិនក្រឡុកជាមួយទឹកឲ្យម៉ដ្ឋ យកស្បៃច្រោះកាកចេញ។
– គោះស៊ុតលាយជាមួយស្ករស និងម្សៅពោតកូរឲ្យសព្វ រួចចាក់ទឹកដោះគោស្រស់ និងទឹកស្លឹកតយចូល
– ដាក់ខ្ទះកម្ដៅទឹកសង់ខ្យាកូររយៈពេល១៥ទៅ២០នាទីឲ្យឡើងខាប់។ ដួសដាក់កូនចានទុកឲ្យត្រជាក់បន្តិច រួចអ្នកមាននំឆាខ្វៃ នំប៉ោង នំប៉័ងជ្រលក់ញ៉ាំ- រសជាតិកាន់តែឆ្ងាញ់៕
Source: Sabay News
Post a Comment